Windows Embedded 8.1 Industry Pro - Türkçe - x86/x64 Iso

Kullanıcı avatarı
admin
Sistem Geliştiricisi
Sistem Geliştiricisi
Meslek: Teknisyen
Teşekkür etti: 801 kez
İletişim:

Çözüldü Windows Embedded 8.1 Industry Pro - Türkçe - x86/x64 Iso

Mesaj gönderen admin »

Windows Embedded 8.1 Industry Pro - Türkçe - x86/x64 Iso Kalıpları
32 bit ve 64 bit

Ekran görüntüleri:

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Windows 8.1 Embedded Industry Pro, Microsoft'un endüstriyel ve ticari uygulamalar için tasarlanmış bir işletim sistemidir. Bu sürüm, Windows 8.1'in özelliklerini temel alır, ancak belirli endüstriyel ihtiyaçlara yönelik özelleştirilmiş özellikler ve işlevler sunar.

Windows 8.1 Embedded Industry Pro hakkında bazı önemli noktalar:

1.Hedef Kullanım Alanları:
Genellikle perakende, sağlık, otomotiv ve diğer endüstriyel alanlarda kullanılan cihazlar için tasarlanmıştır. Özellikle kiosklar, POS sistemleri ve diğer özel cihazlar için uygundur.
2.Uzun Süreli Destek:
Microsoft, Embedded sürümleri için genellikle daha uzun bir destek süresi sunar. Bu, endüstriyel uygulamaların uzun ömürlü olmasını sağlar.
3.Özelleştirme:
Windows 8.1 Embedded, OEM'lerin (Orijinal Ekipman Üreticileri) belirli iş ihtiyaçlarına göre özelleştirilmesine olanak tanır. Bu, belirli uygulamaların ve işlevlerin önceden yüklenmesi veya belirli ayarların yapılması anlamına gelebilir.
4.Güvenlik ve Yönetim:
Endüstriyel uygulamalar için güvenlik önemlidir. Windows 8.1 Embedded, güvenlik güncellemeleri ve yönetim araçları ile birlikte gelir, bu da sistemlerin güvenli bir şekilde yönetilmesine yardımcı olur.
5.Kullanıcı Arayüzü:
Windows 8.1'in modern kullanıcı arayüzü, dokunmatik ekranlı cihazlar için optimize edilmiştir, bu da kullanıcı deneyimini iyileştirir.
6.Uygulama Desteği:
Windows 8.1 Embedded, Windows Store'dan uygulama yüklemeye olanak tanır, bu da kullanıcıların ihtiyaçlarına uygun yazılımları bulmalarını kolaylaştırır.

Windows 8.1 Embedded Industry Pro, endüstriyel ve ticari uygulamalar için güvenilir ve özelleştirilebilir bir platform sunarak, işletmelerin verimliliğini artırmalarına yardımcı olur. Windows 8.1 Embedded Industry Pro, normal bir donanıma kurulabilir. Ancak, bu işletim sisteminin en iyi performansı göstermesi için belirli sistem gereksinimlerini karşılaması önemlidir. Genel olarak, Windows 8.1 Embedded için gereken minimum sistem gereksinimleri şunlardır:

İşlemci: 1 GHz veya daha hızlı bir işlemci (x86 veya x64 mimarisi).
RAM: En az 1 GB RAM (32-bit) veya 2 GB RAM (64-bit).
Depolama Alanı: En az 16 GB boş disk alanı (32-bit) veya 20 GB (64-bit).
Ekran: 800 x 600 çözünürlüğü destekleyen bir ekran.
Grafik Kartı: DirectX 9 uyumlu bir grafik kartı.

Bu gereksinimler, temel bir kurulum için yeterlidir. Ancak, daha yoğun uygulamalar veya çoklu görevler için daha güçlü bir donanım önerilir. Ayrıca, belirli endüstriyel uygulamalar için özel donanım bileşenleri (örneğin, belirli sürücüler veya bileşenler) gerekebilir.

Sonuç olarak, Windows 8.1 Embedded Industry Pro, uygun donanım üzerinde çalıştırılabilir, ancak en iyi performans için donanımın sistem gereksinimlerini karşılaması önemlidir. Windows 8.1 Embedded Industry Pro gibi özel sürümler genellikle Microsoft'un resmi web sitesinde veya yetkili distribütörler aracılığıyla sunulmaz. Bu tür işletim sistemleri genellikle OEM'ler (Orijinal Ekipman Üreticileri) veya belirli iş ortakları aracılığıyla dağıtılır.

Eğer Windows 8.1 Embedded Industry Pro'yu yasal olarak indirmek istiyorsanız, aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1.Microsoft'un Resmi Web Sitesi:

Kod: Tümünü seç

https://www.microsoft.com/tr-tr/download/details.aspx?id=40745
Microsoft'un resmi web sitesini ziyaret ederek, işletim sistemleri hakkında bilgi alabilir ve uygun bağlantıları bulabilirsiniz. Ancak, genellikle bu tür özel sürümler için doğrudan indirme bağlantısı sunulmaz.

2. İndirme linkleri :

32 Bit:
Boyut: 2.5 GB

https://pixeldrain.com/u/GuSUrERT
64 Bit:
Boyut: 3.4 GB

https://pixeldrain.com/u/j4ZzvR9x
Kurulum için gerekli sirial:

NMMPB-38DD4-R2823-62W8D-VXKJB
Sürüm:
1.0
Yayınlanma tarihi:
21.08.2014

Dosyalar:
9600.16384.WINBLUE_RTM.130821-1623_X64FRE_EMBEDDEDINDUSTRY_TR-TR-IRM_CEI_X64FRE_TR-TR_DV5.ISO
9600.16384.WINBLUE_RTM.130821-1623_X86FRE_EMBEDDEDINDUSTRY_TR-TR-IRM_CEI_X86FRE_TR-TR_DV5.ISO

Kaynak: Microsoft Corp.
Daha zeki olmanın tek yolu, daha zeki bir rakiple oynamaktır.

Etiketler:
Kullanıcı avatarı
admin
Sistem Geliştiricisi
Sistem Geliştiricisi
İletişim:

Re: Windows Embedded 8.1 Industry Pro - Türkçe - x86/x64 Iso

Mesaj gönderen admin »

Kişisel kullanım tecrübeme göre bu işletim sistemi gerçekten çok güzel olmuş. Mükemmel hızlı ve rahat çalışıyor. Tarayıcı uçuyor resmen. Eski bilgisayarlar için biçilmiş kaftan. Uzun süre deneyimleyeceğim. Elimdeki eski sony laptoba kurdum. Bakalım artı ve eksileri neler olacak.

Resim
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesaj Panosu Yöneticisi
Meslek: MADEN MÜHENDİSİ
Teşekkür etti: 233 kez
İletişim:

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Ah birde yeni donanıma kurulsaydı ya, kesinkes geçerdim....!!!(Tabii Windows Store Desteği varsa)

NOT:

Herhalde ben birşey biliyorum ki söylüyorum.Ben bu Windows sürümünü tam 4 sene eski sistemimde kullandım....
Verily We have granted thee a manifest Victory
Fetih Suresi - 1.Ayet

Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
burak35
Forum Üyesi
Forum Üyesi
Teşekkür etti: 165 kez

Mesaj gönderen burak35 »

Güzel bir sistem. Denemeye değer. Arayüzü sade olan herşeyi severim. İşletim sistemi ve programlarda bunu özellikle ararım.
hyper09
Forum Üyesi
Forum Üyesi
Teşekkür etti: 137 kez

Mesaj gönderen hyper09 »

Kurduktan sonra güncelleme yapmalı mıyız?
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesaj Panosu Yöneticisi
İletişim:

hyper09 yazdı: 06 Mar 2025 05:27 Kurduktan sonra güncelleme yapmalı mıyız?
Windows 8.1, 17 Ekim 2013 tarihinde piyasaya sürülmüştür.Microsoft'un desteği ise 10 yıl sonra, 10 Ocak 2023 tarihinde tamamen sona erdi.
Bu tarihten sonra Windows 8.1 için güvenlik güncellemeleri veya teknik destek sağlanmamaktadır.

Yani ez cümle (özetle)

Windows Update Mekanizması devredışıdır.

NOT:

25 yıllık Windows PC kullanıcısı olarak, WindowsXP SP3 Pro ve Windows7 SP1 İşletim Sistemleri hariç, diğer Windows sürümlerinde, "hiçbir zaman Windows Update Mekanizmasını kullanmadım",daima devredışı bırakmışımdır.Nedeni, sistemi felç etmeleridir.
Fetih Suresi - 1.Ayet

Resim
Resim
hyper09
Forum Üyesi
Forum Üyesi
Teşekkür etti: 137 kez

Mesaj gönderen hyper09 »

TRWE_2012 yazdı: 06 Mar 2025 06:37
Windows 8.1, 17 Ekim 2013 tarihinde piyasaya sürülmüştür.Microsoft'un desteği ise 10 yıl sonra, 10 Ocak 2023 tarihinde tamamen sona erdi.
Bu tarihten sonra Windows 8.1 için güvenlik güncellemeleri veya teknik destek sağlanmamaktadır.

Yani ez cümle (özetle)

NOT:

25 yıllık Windows PC kullanıcısı olarak, WindowsXP SP3 Pro ve Windows7 SP1 İşletim Sistemleri hariç, diğer Windows sürümlerinde, "hiçbir zaman Windows Update Mekanizmasını kullanmadım",daima devredışı bırakmışımdır.Nedeni, sistemi felç etmeleridir.

bende 12 yıllık pc deneyimimde hep format sonrası update kapattım. nedeni ise bir kere yapayım dedim bilgisayarı çok yavaşlattı ondan sonra bir daha da denemedim bile. inmesi ayrı kurulması ayrı dert
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesaj Panosu Yöneticisi
İletişim:

hyper09 yazdı: 06 Mar 2025 09:46
TRWE_2012 yazdı: 06 Mar 2025 06:37

Yani ez cümle (özetle)

NOT:

bende 12 yıllık pc deneyimimde hep format sonrası update kapattım. nedeni ise bir kere yapayım dedim bilgisayarı çok yavaşlattı ondan sonra bir daha da denemedim bile. inmesi ayrı kurulması ayrı dert
Aynen...

Sistemi formatlık duruma getiriyor ve benim de sinirlerimi zıplatıyordu WU mekanizması...
Fetih Suresi - 1.Ayet

Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
burak35
Forum Üyesi
Forum Üyesi
Teşekkür etti: 165 kez

Mesaj gönderen burak35 »

Esu ile güncelleme desteği uzatılabiliyor. Fakat biraz uğraşmak lazım. Yabancı youtube kanallarında videolarda gösteriliyor. Denemeye değer.
Esu ile güncelleme alan sistemler artık etkinleştirilebiliyorda.

Bakınız;

Mas 3.0 Tsforge
Kullanıcı avatarı
admin
Sistem Geliştiricisi
Sistem Geliştiricisi
İletişim:

Mesaj gönderen admin »

Lenovo laptop da son 2 formattir full güncelleme yapıyorum. Hatta Driver bile kurmuyorum update center herşeyi kuruyor.

Birde update içinde sürücü güncellemesi olarak isteğe bağlı bir Intel sürücüsü var. Onu kurulduktan sonra bu ara ara işlemciyi 3.19ghz de sabit çalıştırma ve turboyu kapama sorunu düzeldi. Şuan 100 defa da kapatıp açsam işlemci hızı hareketli şekilde olması gerektiği gibi.

Bazen Windows da düzgün saati göstere biliyor.

Windows 10 da update ile ilgili ben sorun görmedim. Özellikle Lenovo ve HP de. Hele HP de bios update bile yapmıştım. SSD hızlanmıştı.

“Windows 8 & 8.1” sayfasına dön