Wine kullanarak Windows uygulamalarını Linux üzerinde çalıştırmak harika bir deneyim, ancak bazen görünüm ve his açısından daha iyi bir deneyim elde etmek için Windows temalarını yüklemek isteyebilirsiniz. Bu konuda adım adım bir rehber hazırlamadım.
İşte Wine'de Windows teması yüklemek için izlemeniz gereken adımlar:
1. Wine Konfigürasyonu
Wine'ı başlatmak için terminalde
Kod: Tümünü seç
winecfg
2. Windows Sürümünü Ayarlama
winecfg penceresinde, "Windows Version" (Windows Sürümü) kısmından kullanmak istediğiniz Windows sürümünü seçin (örneğin, Windows XP, Vista veya 98) ve "OK(Tamam)" butonuna tıklayın.
3. Tema Dosyalarını İndirme
Windows temalarını kullanmak için gerekli tema dosyalarını indirmeniz gerekiyor. Genellikle, bu dosyalar .msstyles uzantılıdır. İnternette "Windows [sürüm] theme for Windows" şeklinde arama yaparak uygun bir tema bulabilirsiniz.
4. Tema Dosyalarını Yükleme
İndirdiğiniz tema dosyalarını Wine'ın sanal C: sürücüsüne kopyalamanız gerekiyor. Bunu yapmak için terminalde şu komutu kullanabilirsiniz:
Kod: Tümünü seç
cp /path/to/your/theme.msstyles ~/.wine/drive_c/windows/resources/themes/
5. Tema Uygulama
winecfg penceresine geri dönün ve "Themes" (Temalar) sekmesine gidin. Buradan yüklediğiniz Windows temasını seçin.
6. Uygulama ve Kapatma
Değişiklikleri kaydedin ve winecfg penceresini kapatın. (Önce "Uygula" butonuna basın, ardından "Tamam" butonuna basın)
7. Uygulamaları Başlatma
Artık Wine ile başlattığınız uygulamalar, yüklediğiniz Windows temasını kullanarak açılacaktır.
Sonuç olarak forum konusu özetlersek;
Bu adımları takip ederek Wine üzerinde istediğiniz Windows temasını kullanabilirsiniz. Eğer herhangi bir sorunla karşılaşırsanız, lütfen buradan paylaşın. Çözelim...!!!
Hepinize iyi eğlenceler!,Bol Güneşli Günler..!!!
Ekran Görüntüsü ( Sistem : GNU/Linux Mint 21.1 x64 LXDE v11 OS)