Sata SSD Tavsiyesi

Çevre Birimleri Hakkında Paylaşımlar - Ekran - Kulaklık - Klavye/Mouse - Oyuncu Ekipmanları - Flash Bellek - Harici Disk vb.
Kullanıcı avatarı
admin
Sistem Geliştiricisi
Sistem Geliştiricisi
Meslek: Teknisyen
Teşekkür etti: 802 kez
İletişim:

Re: Sata SSD Tavsiyesi

Mesaj gönderen admin »

Selam
Burak bazı konularda haklısın ama arkadaşın bütçe belli. Muhtemelen öğrenci ve çalışmıyor. 400 450 TL ye bulmuş. Fiyat uygun. Bence iş görür. O SSD yi alıp 100sene kullanmiyacak. Sistem kuracak. Belki download upload da yapmaz. o tip işlerde HDD yi kullanır. Durum elverse de en iyisini alsak. Seni de anlıyorum iç güdüsel olarak paraya yazık olmasın derdindesin.

Bende iyi SSD ler paylastim. Alım gücü o anlık durum önemli.

Hayırlısı olsun

Hayırlı ramazanlar cümlemize
Daha zeki olmanın tek yolu, daha zeki bir rakiple oynamaktır.

Etiketler:
hyper09
Forum Üyesi
Forum Üyesi
Teşekkür etti: 137 kez

Mesaj gönderen hyper09 »

burak35 yazdı: 01 Mar 2025 01:53 Yok kızmadım. Ben sadece insanları koruma kollama içgüdüsüne çok fazla sahibim. Neden böyleyim bende bilmiyorum.
Arkadaşın durumu imkanı yok. Anladım. Eyvallah. Ama 600 Tl az para mı ? Baştan söyleyeyim kayserili değilim.
Sadece anlamadığım hususlardan biride şu? Eğer 600 Tl ye kadar bütçem varsa? Hikvision gibi bir ssd ye 600 tl vermek değer mi ?
Bence hem vallahi hem billahi asla kesinlikle katiyen değmez. Niye mi? Çünkü kötü marka yahu. Bi kere adı sanı bilindik bir marka değil.
Hikvision bilmem ne falan filan. E abi geçen gün gördüm, Hiksemi nedir o zaman demezler mi? Bu hiksemide hikvisionun yan sanayisi galiba.
Yani bilmiyorum. Bana inan hiç ama hiç güven vermiyo bu marka. Bence her an her dakka her saniye sorun sıkıntı yaşatabilecekmiş gibi hissettiriyo.
Kimbilir belkide kolay kolay inanıp güvenemediğim içindir. Yani genel olarak. Herkese herşeye karşı yani. Umarım arkadaş bana kızmaz darılmaz.
Ama ben sorun sıkıntı yaşamasını istemiyorum. Ben her zaman şöyle bakarım olaylara. Bence herkes hakkını alabiliyormu?
Herkes memnun mu? Bence bunlar çok çok önemli. Zira günümüzde hangimiz ne kadar alabildik hakkımızı? Ne alsak sorun yaşıyoruz?
Yalan mı? Memlekette kaliteli ürün kalmadı artık. Ekmek kötü, Su kötü, Sebze kötü, Meyve kötü, Kötüde kötü. Öyle gidiyor.
Biz ne zaman kaliteli mal ve hizmet alacağız bireyler olarak? İşte bunu hiç ama hiç bilmiyorum.
Üstadım, yanlış birşey söyledim ve yaptım ise özür dilerim. Lakin SSD yi bana dayım alacak. Sana bir tane Trendyoldan istediğin ürün siparişi vereceğim dedi. max bütçe 500 TL. Benimde hemen aklıma Sata SSD disk geldi. Bu değerli forumda ise sizin gibi üstadlardan fikir almak istemiştim sadece sizi kızdırdıysam özür dilerim. Sizi sordum forum dan da biliyorum. İyi niyetinizi ve yardım severliliğinizi. Lakin cümleyi kısa tuttuğum için mi kızdınız anlayamadım ama bu forum diğerleri gibi değil bir aile ortamı var sanki hiç birinizi yolda görsem tanımam ama hepiniz iyi insanlarsınız. Bir konu açıyorum üstadlar hemen yardıma koşuyor. Lütfen bana kızmayın sizin engin bilgilerinize daha çok ihtiyacım var zaten benim iyiliğim için yazdığınızı biliyorum yukarıdaki yazıyı. ben bu şuan kullandığım sistemi 7 yıldır kullanıyorum. Ve gittiği yere kadar gitmesini istiyorum herşey bu kadar pahalı iken birde bilgisayar masrafım olsun istemiyorum. Belkide almam SSD yi ama sizin bilgilerinizden faydalandığım içinde şanslıyım.. Saygılar. Hayırlı Ramazanlar.
Kullanıcı avatarı
admin
Sistem Geliştiricisi
Sistem Geliştiricisi
Meslek: Teknisyen
Teşekkür etti: 802 kez
İletişim:

Mesaj gönderen admin »

Yok dostum, ortada özür dilenecek bir sorun yok. Burak sadece kişisel fikrini ve deneyimini paylaştı. Sende durumunu bildirdin. Şimdi anlayışla karşılayacaktır. Sonuçta sana bir hediye alınacak ve bir limit var. Bu limit doğrultusunda en mantıklı en uygun ne ise o alınır. O SSD de en kötü ihtimalle 2 3 sene götürür seni. Sonra zaten bilgisayarını yenilersin diye düşünüyorum.

Ha kendi paranla alacak olsaydın 400,450 yerine 600,700 TL bandına çıkıp adı sanı belli ömürlük ürün almanı tavsiye ederiz.

Sorun yok. Burada ki ve sordum org da ki ortamımız çok güzel. İyi ki varsınız. İyi ki tanıdım sizleri.

Saygılar ve sevgiler..

Hayırlı ramazanlar :)
Daha zeki olmanın tek yolu, daha zeki bir rakiple oynamaktır.
hyper09
Forum Üyesi
Forum Üyesi

Mesaj gönderen hyper09 »

admin yazdı: 01 Mar 2025 11:52 Yok dostum, ortada özür dilenecek bir sorun yok. Burak sadece kişisel fikrini ve deneyimini paylaştı. Sende durumunu bildirdin. Şimdi anlayışla karşılayacaktır. Sonuçta sana bir hediye alınacak ve bir limit var. Bu limit doğrultusunda en mantıklı en uygun ne ise o alınır. O SSD de en kötü ihtimalle 2 3 sene götürür seni. Sonra zaten bilgisayarını yenilersin diye düşünüyorum.

Ha kendi paranla alacak olsaydın 400,450 yerine 600,700 TL bandına çıkıp adı sanı belli ömürlük ürün almanı tavsiye ederiz.

Sorun yok. Burada ki ve sordum org da ki ortamımız çok güzel. İyi ki varsınız. İyi ki tanıdım sizleri.

Saygılar ve sevgiler..

Hayırlı ramazanlar :)
Sağolasın talha abi samimiyetini biliyorum youtubende de takip ediyorum seni, Görüşün için teşekkür ederim. Hayırlı Ramazanlar...
Kullanıcı avatarı
burak35
Forum Üyesi
Forum Üyesi
Teşekkür etti: 165 kez

Mesaj gönderen burak35 »

Merhaba. Özüre gerek yok. Önemli değil. Belki ben biraz fevri davrandım. Ama ürün alırken dikkat etmek lazım.
Sonuçta para verilecek. Üstüne işletim sistemi kurulacak. Hikvision sandisk gibi markalar ne kadar iş görebilir, Ne kadar dayanabilir muamma.
O yüzden ince eleyip sık dokumak lazım ürün alırken. Şimdi baktım trendyolda ucuz ve kaliteli ssd pek yok. Sadece benim paylaştıklarım var.
Onların fiyatları 500 tl den başlıyor. Almak isteyen istediğini alabilir. Ama ucuz olanlarda genelde kalitesiz oluyor. Bunuda kabul etmek lazım.
Dükkanlardanda ssd pek alınmaz. Bana gittiğim serviste önerilen ssdler şunlardı mesela; Kingston A400, Wd Green, Crucial bx500,
Birde adata su 630 635 yada 650 serisiydi sanırım. Gördüğünüz gibi bunlarda kronik sorunlu sıkıntılı ürünlerdir.
Forum sitelerine bakarsanız bu adını yazdığım marka modellerin kısa sürede bozulduğunu birçok sorun sıkıntı yaşattığınıda görebilirsiniz.
Ben sadece uyarmak fikirlerimi yazmak istedim. Para sizin keyif sizin istediğinizi alabilirsiniz elbette. Sonuçta patron sizsiniz.
Benim kullandığım ssd de çok iyi değil. Ama en azından yukarda adı yazanlardan daya iyi. Mesela hız düşmesi pek olmuyo bende.
Ayrıca Benim kullandığım ssd aldıktan tam 3 sene sonra sağlık düşmesi yaptı ve %99 a geriledi. Şuan %99 da takılı kaldı.
Ürün alırken çok araştırmanız lazım. Öyle her üründen sistem diski olmuyor malesef. Keşke herşey eskisi gibi ucuz ve kaliteli olsa.
Trendyoldada pek birşey yok zaten. Ssd aratıp ilk sayfaya baktım alınabilecek hepi topu 3 4 marka model var. Onlarda 600 tl civarlarında.
Kullanıcı avatarı
burak35
Forum Üyesi
Forum Üyesi

Mesaj gönderen burak35 »

Şu konuyu arıyordum. Nihayet buldum. Gözatmanızı tavsiye ederim. Konuya bakan herkes bi kez göz atsın linkteki konuya.
https://forum.sordum.net/viewtopic.php?t=222846
En son TRWE_2012 tarafından 01 Mar 2025 18:39 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
Sebep: TRWE_2012 tarafından düzenlendi...@burak35 , istediğin kadar açılmış bir forum konusuna mesaj yazabilirsin...!!!
hyper09
Forum Üyesi
Forum Üyesi

Mesaj gönderen hyper09 »

SSD almadım, Arkadaşlar Windows 8.1 pro X64 kullanıyorum HDD ile performanslı çalışıyor. çok şükür.. Gittiği yere kadar gider HDD. sonrasında Allah büyük
Kullanıcı avatarı
burak35
Forum Üyesi
Forum Üyesi

Mesaj gönderen burak35 »

Konuyu inceleyen yeni ssd almak isteyen arkadaşlar varsa, Aşağıdaki konu linkinde bulunan tabloyu incelesinler.
https://forum.sordum.net/viewtopic.php?t=226421

Kırmızı ile işaretlenen ssd leri almayın. Mesela Team group yada diğer adıyla Team force gibi.

“Çevre Birimleri” sayfasına dön