Sata SSD Tavsiyesi

Çevre Birimleri Hakkında Paylaşımlar - Ekran - Kulaklık - Klavye/Mouse - Oyuncu Ekipmanları - Flash Bellek - Harici Disk vb.
hyper09
Forum Üyesi
Forum Üyesi
Teşekkür etti: 137 kez

Soruyorum Sata SSD Tavsiyesi

Mesaj gönderen hyper09 »

DDR3 sistemim için Sata SSD almaya niyetim var. Yıllardır HDD kullanıyorum. SSD almaya niyetlendim windowsu SSD ye kuracağım Depolama birimi olarak Harddiski kullanacağım (Harddiskin Sağlığı %91)

Önerilerinizi bekliyorum. 120 GB bile olsa işimi görür.

Sistem özelliklerim

4 GB DDR3 1333 MHZ RAM
İ3 550 İşlemci
HD 6570 1 GB EKRAN KARTI

Etiketler:
Kullanıcı avatarı
admin
Sistem Geliştiricisi
Sistem Geliştiricisi
Meslek: Teknisyen
Teşekkür etti: 802 kez
İletişim:

Re: Sata SSD Tavsiyesi

Mesaj gönderen admin »

Selam. Hayırlı günler dostum.

Sandisk öneririm kullandım. Sordum forumda kullanıcısı var ve memnun. WD-Green bende var, erkenden sağlığı düştü. Hala çalışıyor ama. Burak arkadaşımız hp kullanıyor. Sorunsuz. Yıldızlı ürünler benim öneririmdir. Diğeri genel itibariyle kalburüstü ürünler.

Aşağıya bir liste bırakıyorum kendimce. Yeni fikirler de verecektir arkadaşlar.

HP S650 SSD (120 GB) (345M7AA)
https://www.epey.com/sabit-disk/hp-s650-345m7aa.html

HP S600 SSD (120 GB) (4FZ32AA#ABC)
https://www.epey.com/sabit-disk/hp-s600.html

Sandisk SSD Plus SSD (240 GB) (SDSSDA-240G-G26)*****
https://www.epey.com/sabit-disk/sandisk ... 240gb.html

Crucial BX500 SSD (240 GB) (CT240BX500SSD1)*****
https://www.epey.com/sabit-disk/crucial ... 0ssd1.html

TwinMOS Hyper H2 Ultra SSD (128 GB) (TM128GH2U)*****
https://www.epey.com/sabit-disk/twinmos ... ultra.html

TwinMOS Hyper H2 Ultra SSD (128 GB) (TM128GH2UGL)*****
https://www.epey.com/sabit-disk/twinmos ... h2ugl.html

Hikvision Minder SSD (120 GB) (HS-SSD-MINDER(S)-120GB)
https://www.epey.com/sabit-disk/hikvision-minder.html
Daha zeki olmanın tek yolu, daha zeki bir rakiple oynamaktır.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesaj Panosu Yöneticisi
Meslek: MADEN MÜHENDİSİ
Teşekkür etti: 233 kez
İletişim:

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

hyper09 yazdı: 26 Şub 2025 12:10 DDR3 sistemim için Sata SSD almaya niyetim var. Yıllardır HDD kullanıyorum. SSD almaya niyetlendim windowsu SSD ye kuracağım Depolama birimi olarak Harddiski kullanacağım (Harddiskin Sağlığı %91)

Sistem özelliklerim

4 GB DDR3 1333 MHZ RAM
İ3 550 İşlemci
HD 6570 1 GB EKRAN KARTI
Merhaba!

Sistem özelliklerine göre 120 GB SSD işini görecektir. Özellikle Windows ve temel uygulamalar için gayet yeterli. HDD'nizi ise veri depolamak için kullanmaya devam edebilirsiniz. HDD'nizin sağlık durumu %91, bu da kısa vadede problem çıkarmayacağı anlamına gelir ama yine de düzenli yedekleme yapmanı tavsiye ederim.

SSD Modelleri Önerileri:

Crucial BX500 120 GB SSD: Fiyat/performans açısından gayet iyi. Okuma hızı 540 MB/s, yazma hızı 500 MB/s civarında. (Gayet uygun fiyatlı ve hızlı.)
Kingston A400 120 GB SSD: Bir başka uygun fiyatlı seçenek. Okuma hızı 500 MB/s, yazma hızı 320 MB/s.(Fiyatına göre iyi performans sunar.)
Samsung 860 EVO 120 GB SSD: Biraz daha pahalı ama kaliteli. Okuma/yazma hızları 550 MB/s civarında.(Daha kaliteli ama fiyatı biraz daha yüksek.)

Bu SSD'lerle Windows çok hızlı açılır ve uygulamalar da çabuk yüklenir. HDD'nizi ise oyunlar veya medya dosyaları gibi büyük veriler için kullanabilirsin.

Sonuç olarak ;

SSD geçişi, büyük bir performans artışı sağlar. 120 GB SSD başlangıç için gayet uygun ve kesinlikle farkı hissedeceksiniz.

NOT:

SATA III portunu kullandığından emin ol, çünkü SSD'nin hızından tam verim alman için bu önemli.

Önerdiğim SSD'leri 100 üzerinden performans olarak değerlendirsek ;

1. Crucial BX500 120 GB SSD

Performans: 80/100

Okuma Hızı: 540 MB/s
Yazma Hızı: 500 MB/s

Değerlendirme:

Crucial BX500, fiyat/performans açısından iyi bir seçenek. Temel kullanım, Windows kurulumu ve günlük işler için yeterince hızlı. Ancak yazma hızının biraz daha düşük olması, büyük dosya transferlerinde hızın düşmesine neden olabilir. Yine de genel performansı, bu fiyata oldukça tatmin edici.

2.Kingston A400 120 GB SSD

Performans: 75/100

Okuma Hızı: 500 MB/s
Yazma Hızı: 320 MB/s

Değerlendirme:

Kingston A400, çok bütçe dostu bir seçenek, ancak okuma hızı iyi olsa da yazma hızının biraz daha düşük olması performansını etkileyebilir. Özellikle büyük dosyalarla çalışırken veya sık sık veri yazma işlemi yapıyorsanız, biraz daha yavaş kalabilir. Ancak normal kullanıcılar ve sistem SSD'si olarak oldukça yeterli.

3.Samsung 860 EVO 120 GB SSD

Performans: 90/100

Okuma Hızı: 550 MB/s
Yazma Hızı: 520 MB/s

Değerlendirme:

Samsung 860 EVO, genellikle SSD pazarında üst düzey performansıyla bilinir. Bu model, daha yüksek okuma ve yazma hızları sunuyor. Yüksek kaliteli NAND flash bellek kullanımı sayesinde, uzun ömür ve dayanıklılık sunar. Hem günlük kullanımda hem de oyun ve programlar için mükemmel bir performans sağlar. Fiyatı biraz daha yüksek olsa da, uzun vadede kesinlikle değer.

Genel Değerlendirme:

En Yüksek Performans: Samsung 860 EVO – 90/100
Ortalama Performans: Crucial BX500 – 80/100
Bütçe Dostu Performans: Kingston A400 – 75/100

Eğer daha hızlı okuma/yazma hızları ve uzun ömür arıyorsanız Samsung 860 EVO en iyi seçenek olur. Ancak, bütçeniz sınırlıysa ve temel kullanım için bir SSD arıyorsanız, Crucial BX500 ve Kingston A400 hala gayet iyi performans sunar.
Verily We have granted thee a manifest Victory
Fetih Suresi - 1.Ayet

Resim
Resim
hyper09
Forum Üyesi
Forum Üyesi

Mesaj gönderen hyper09 »

A101e gelmiş ama Sandisk 240 GB 750 TL almayacağım. Trendyoldan Hikvision 120 GB almaya niyetim var. Sonra da hangi windowsu önerirsiniz diye konu açacağım
hyper09
Forum Üyesi
Forum Üyesi

Mesaj gönderen hyper09 »

Resim

bu ürünü niyetlendim hayırlısıyla..
hyper09
Forum Üyesi
Forum Üyesi

Mesaj gönderen hyper09 »

TRWE_2012 yazdı: 26 Şub 2025 18:02
hyper09 yazdı: 26 Şub 2025 12:10 DDR3 sistemim için Sata SSD almaya niyetim var. Yıllardır HDD kullanıyorum. SSD almaya niyetlendim windowsu SSD ye kuracağım Depolama birimi olarak Harddiski kullanacağım (Harddiskin Sağlığı %91)

Sistem özelliklerim

4 GB DDR3 1333 MHZ RAM
İ3 550 İşlemci
HD 6570 1 GB EKRAN KARTI
Merhaba!

Sistem özelliklerine göre 120 GB SSD işini görecektir. Özellikle Windows ve temel uygulamalar için gayet yeterli. HDD'nizi ise veri depolamak için kullanmaya devam edebilirsiniz. HDD'nizin sağlık durumu %91, bu da kısa vadede problem çıkarmayacağı anlamına gelir ama yine de düzenli yedekleme yapmanı tavsiye ederim.

SSD Modelleri Önerileri:

Crucial BX500 120 GB SSD: Fiyat/performans açısından gayet iyi. Okuma hızı 540 MB/s, yazma hızı 500 MB/s civarında. (Gayet uygun fiyatlı ve hızlı.)
Kingston A400 120 GB SSD: Bir başka uygun fiyatlı seçenek. Okuma hızı 500 MB/s, yazma hızı 320 MB/s.(Fiyatına göre iyi performans sunar.)
Samsung 860 EVO 120 GB SSD: Biraz daha pahalı ama kaliteli. Okuma/yazma hızları 550 MB/s civarında.(Daha kaliteli ama fiyatı biraz daha yüksek.)

Bu SSD'lerle Windows çok hızlı açılır ve uygulamalar da çabuk yüklenir. HDD'nizi ise oyunlar veya medya dosyaları gibi büyük veriler için kullanabilirsin.

Sonuç olarak ;

SSD geçişi, büyük bir performans artışı sağlar. 120 GB SSD başlangıç için gayet uygun ve kesinlikle farkı hissedeceksiniz.

NOT:

SATA III portunu kullandığından emin ol, çünkü SSD'nin hızından tam verim alman için bu önemli.

Önerdiğim SSD'leri 100 üzerinden performans olarak değerlendirsek ;

1. Crucial BX500 120 GB SSD

Performans: 80/100

Okuma Hızı: 540 MB/s
Yazma Hızı: 500 MB/s

Değerlendirme:

Crucial BX500, fiyat/performans açısından iyi bir seçenek. Temel kullanım, Windows kurulumu ve günlük işler için yeterince hızlı. Ancak yazma hızının biraz daha düşük olması, büyük dosya transferlerinde hızın düşmesine neden olabilir. Yine de genel performansı, bu fiyata oldukça tatmin edici.

2.Kingston A400 120 GB SSD

Performans: 75/100

Okuma Hızı: 500 MB/s
Yazma Hızı: 320 MB/s

Değerlendirme:

Kingston A400, çok bütçe dostu bir seçenek, ancak okuma hızı iyi olsa da yazma hızının biraz daha düşük olması performansını etkileyebilir. Özellikle büyük dosyalarla çalışırken veya sık sık veri yazma işlemi yapıyorsanız, biraz daha yavaş kalabilir. Ancak normal kullanıcılar ve sistem SSD'si olarak oldukça yeterli.

3.Samsung 860 EVO 120 GB SSD

Performans: 90/100

Okuma Hızı: 550 MB/s
Yazma Hızı: 520 MB/s

Değerlendirme:

Samsung 860 EVO, genellikle SSD pazarında üst düzey performansıyla bilinir. Bu model, daha yüksek okuma ve yazma hızları sunuyor. Yüksek kaliteli NAND flash bellek kullanımı sayesinde, uzun ömür ve dayanıklılık sunar. Hem günlük kullanımda hem de oyun ve programlar için mükemmel bir performans sağlar. Fiyatı biraz daha yüksek olsa da, uzun vadede kesinlikle değer.

Genel Değerlendirme:

En Yüksek Performans: Samsung 860 EVO – 90/100
Ortalama Performans: Crucial BX500 – 80/100
Bütçe Dostu Performans: Kingston A400 – 75/100

Eğer daha hızlı okuma/yazma hızları ve uzun ömür arıyorsanız Samsung 860 EVO en iyi seçenek olur. Ancak, bütçeniz sınırlıysa ve temel kullanım için bir SSD arıyorsanız, Crucial BX500 ve Kingston A400 hala gayet iyi performans sunar.

Üstadım yazınız için teşekkür ederim, Hikvision hakkındaki düşüncelerinizi merak ediyorum. Benim için fiyatı biraz önemli olduğu için daha uygununu bulamadım..

Ankartım aşağıdaki resimle aynı hemen hemen

Resim
Kullanıcı avatarı
admin
Sistem Geliştiricisi
Sistem Geliştiricisi
Meslek: Teknisyen
Teşekkür etti: 802 kez
İletişim:

Mesaj gönderen admin »

Bence fiyatı uygun ve iş görür. Bizde OEM Samsung var. 2 senedir kullanıyoruz. Onunda canı gitti sağlığı düştü ama çalışıyor. Fiyat olarak uygun. Ayrıca bende wdgreen var sağlık %98 o da çalışıyor iş görüyor yani.
Daha zeki olmanın tek yolu, daha zeki bir rakiple oynamaktır.
trasmus
ARGE Ekip Üyesi
ARGE Ekip Üyesi
Teşekkür etti: 24 kez

Mesaj gönderen trasmus »

Ssd alacaksan bilindik markalardan almalısın. Ssd boyutu ne kadar küçük olursa ömrü de o kadar kısa olacaktır.
hyper09
Forum Üyesi
Forum Üyesi

Mesaj gönderen hyper09 »

trasmus yazdı: 26 Şub 2025 21:30 Ssd alacaksan bilindik markalardan almalısın. Ssd boyutu ne kadar küçük olursa ömrü de o kadar kısa olacaktır.
bunu bilmiyordum. Bilgi için tşk ederim
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesaj Panosu Yöneticisi
Meslek: MADEN MÜHENDİSİ
Teşekkür etti: 233 kez
İletişim:

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Hikvision SSD Hakkında

Olumlu Yönleri:

Fiyat/Performans Oranı:

Hikvision SSD, fiyat/performans açısından oldukça avantajlı bir seçenek sunuyor. Piyasada bulunan benzer özelliklere sahip ürünlere kıyasla oldukça uygun fiyatlı. Bu nedenle bütçe dostu bir seçenek arayanlar için ideal olabilir.

Performans:

SSD’nin okuma ve yazma hızları, günlük kullanımda ve orta düzeyde oyunlarda oldukça tatmin edici. Bilgisayarın başlatılma süresi belirgin şekilde kısaltabilir ve uygulama yüklemeleri daha hızlı hale getirebilir. Ayrıca, video düzenleme gibi daha yoğun işlemler sırasında da stabil bir performans sunacağını vaat etmekte....

Dayanıklılık:

Hikvision, genellikle güvenlik sistemleriyle tanınan bir marka olmasına rağmen, SSD konusunda da dayanıklı ve uzun ömürlü bir ürün sunduğunu gösteriyor. Okuduğum yabancı site yorumlarında "Şu ana kadar herhangi bir teknik sorun yaşamadım ve ürün beklentilerimi karşıladı." görüşü hakim düzeyde...

Olumsuz Yönleri:

Marka Tanınırlığı:

Hikvision, SSD üreticisi olarak henüz sektörde çok yaygın bir bilinirliğe sahip değil. Bu da bazı kullanıcılar için güven sorunları yaratabilir.

Garanti ve Müşteri Desteği:

Garanti süresi ve müşteri desteği, diğer büyük markalara kıyasla biraz daha sınırlı...

Sonuç olarak özetlersek ;

Genel olarak, Hikvision SSD, fiyat-performans açısından oldukça başarılı bir ürün. Özellikle bütçe dostu bir SSD arayan kullanıcılar için uygun bir seçenek olarak değerlendirilebilir. Yüksek performans bekleyen kullanıcılar için daha pahalı alternatifler tercih edilebilir, ancak genel kullanım için oldukça yeterli bir seçenek sunduğunu belirtmek isterim.
Verily We have granted thee a manifest Victory
Fetih Suresi - 1.Ayet

Resim
Resim

“Çevre Birimleri” sayfasına dön